PresbyMAX IstanbulNa het 45ste levensjaar begint bij de meeste mensen de gezichtsscherpte op korte afstanden geleidelijk af te nemen. Men krijgt last van zogenoemde ouderdomsverziendheid ofwel presbyopie. Het gaat hier niet om een ziekte. De ooglens is slechts minder elastisch als op jonge leeftijd. Vooral bij het zien op korte afstand kan het oog zich steeds slechter aanpassen, men ziet dan wazig. Tot nu toe werd bij ouderdomsverziendheid vooral gebruik gemaakt van leesbrillen, multifocale brillen of contactlenzen. Met behulp van de nieuwste techniek is het nu mogelijk om dit probleem met een snelle en veilige methode duurzaam te verhelpen.

Het laseren van ouderdomsverziendheid – als u ja zegt tegen onafhankelijkheid en levensvreugde

De PresbyMAX-methode van het bedrijf SCHWIND AMARIS is een milde methode voor de correctie van ouderdomsverziendheid. De behandeling maakt gebruik van de nieuwste technieken en is minimaal invasief. Anders dan bij een LASIK-behandeling worden bij de PresbyMAX-methode met behulp van geavanceerde ooglaser systemen multifocale zones op het hoornvlies van het oog aangebracht. In plaats van het ene oog in te stellen voor dichtbij zien en het andere oog voor het zien op afstand, zoals dat tot nu toe gebeurde, wordt bij de innovatieve PresbyMAX het hoornvliesweefsel verwijderd op een manier die een zeer goede gezichtsscherpte voor beide ogen mogelijk maakt, zowel voor dichtbij als voor veraf. Na een korte gewenningsperiode is het al weer mogelijk op alle afstanden scherp te zien, en ook het dieptezien blijft behouden. Men komt niet aan de ooglens, alleen het hoornvlies wordt gemodelleerd. De behandeling duurt enkele minuten, het eigenlijke modelleren met de laser is al na een paar seconden klaar.

PresbyMAX – Op alle afstanden optimaal zien

De behandelingsmogelijkheden met PresbyMAX omvatten niet alleen de behandeling van ouderdomsverziendheid, maar ook een gelijktijdige correctie van eventuele bijziendheid, verziendheid of een cilindrische afwijking (astigmatisme). De methode is uitvoerig klinisch getest en is veelvuldig in wetenschappelijke publicaties gedocumenteerd. De kwaliteit van de methode blijkt niet alleen uit de klinische ervaringen, maar ook uit de hoge tevredenheid onder de patiënten. Vertrouw op de modernste technologie. De hoge graad van precisie van SCHWIND AMARIS zorgt voor optimale veiligheid tijdens de behandeling. De nieuwe High-Speed-Laser gecombineerd met de snelste Eye-Tracker ter wereld (1050 Hz active-high-speed-eye-tracking met cyclotorsie, rotatiecorrectie en limbus-tracking) zorgt voor een bijzonder nauwkeurige en snelle verwijdering van het hoornvlies waarbij het weefsel zo veel mogelijk gespaard wordt. Het resultaat is een optimale gezichtsscherpte voor dichtbij zien. Bijziendheid, verziendheid en cilindrische afwijkingen kunnen tijdens dezelfde behandeling worden verholpen, een extra sessie is daarvoor niet nodig. PresbyMAX – de voordelen voor u op een rij – veiligheid door de precisieapparatuur van SCHWIND AMARIS, wereldleider in refractiechirurgie – minimaal invasieve methode, die slechts enkele minuten duurt – al na een korte gewenningsperiode weer optimaal zicht op korte afstanden – uitstekende gezichtsscherpte voor dichtbij en veraf zien – eventuele bijziendheid, verziendheid en cilindrische afwijkingen kunnen gelijktijdig gecorrigeerd worden – klinisch geteste methode – hoge patiëntentevredenheid